Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проверяват Община Сопот за финансови нарушения

| обновено на 21.06.18 в 07:45
Сопот

Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) проверява Община Сопот за законосъобразност, свързана с поемането и обслужването на временни безлихвени заеми, предоставени от финансовото министерство и тяхното целево разходване през 2015-та и 2016-та година. 

За проверката съобщи председателят на Гражданския комитет в Сопот Манол Атанасов. Тя е във връзка с петиция на жителите за извършени нарушения в община Сопот и писмо, постъпило във АДФИ от депутата Борис Ячев и председател на Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси. 

Ще се проверява начинът, по който са изразходвани държавните средства за  делегираните дейности "Детски градини" и "Музеи". 

Председателят на парламентарната Комисия за борба с корупцията и конфликт на интереси Борис Ячев ("Обединени патриоти"), който е и пловдивски народен представител, обясни, че в Окръжна прокуратура - Пловдив е образувано досъдебно производство по сигнала, като се очакват резултати до 26 юли т.г. Проверяват се евентуални злоупотреби в размер на 4 050 000 лв., уточни Ячев. 

Кметът на община Сопот Деян Дойнов заяви, че не се притеснява от никакви проверки. "Благодарение на доброто ни взаимодействие с премиера Бойко Борисов и с финансовия министър Владислав Горанов, които отпуснаха безлихвен заем на общината, почти сме изчистили старите задължения в размер почти на 13 млн. лв., наследени от предишния кмет. До дни се надявам напълно да изчистим задълженията си", коментира Дойнов. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна