Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общинските съветници от ГЕРБ обвиниха кмета на Хасково, че заобикаля обществена поръчка

Поръчката е за снабдяване с минерална вода в детски и социални заведения

Снимка: pixabay.com

Общинските съветници от ГЕРБ обвиниха кмета на Хасково Добри Беливанов, че заобикаля обществената поръчка за снабдяване с минерална вода в училища, детски градини и социални заведения и затова ще поискат проверка от компетентните органи.

Забраната за ползването на питейната вода в града беше наложена заради завишени количества на уран и алфаактивност.

От година и половина Общината отделя пари за закупуването на бутилирана вода и досега са похарчени близо 300 хиляди лева.

Въпросът за това как се купува водата и защо няма обществена поръчка, беше поставен на заседание на Общинския съвет в Хасково от председателя на групата съветници на ГЕРБ Антон Иванов:

"По всички правила Общината би следвало още в началото на годината да пусне обществена поръчка. Ако по-миналата и миналата година имаше някакво обяснение с форсмажор – така, притеснени сме от лошата вода, тази година имаше достатъчно дълго време да се организира обществена поръчка, която обществена поръчка да бъде спечелена от един доставчик, а не да се договаряме някак си на тъмно, някак си случайно".

От Общината отговориха, че доставчикът на минералната вода е избиран на база най-ниска цена. Оказа се обаче, че във фактурите е имало цени за литър от 11 до 40 стотинки.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна