Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Италия затваря пристанищата си през лятото за кораби на НПО

Италианският вицепремиер и вътрешен министър Матео Салвини
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Италианските пристанища ще бъдат затворени през цялото лято за корабите на неправителствените организации (НПО), които помагат на мигранти в Средиземно море, обяви днес министърът на вътрешните работи на Италия Матео Салвини, предаде БТА.

„Неправителствените организации ще гледат Италия само на пощенските картички", каза Салвини, който също е вицепремиер и лидер на крайнодясната партия „Лига“.

„Пристанищата ще са затворени през цялото лято“, посочи той и уточни, че забраната се отнася не само за предоставянето на достъп до пристанищата, но и за снабдяването на корабите на НПО с гориво.

„Както споделят с мен италианските военни, а също така и либийците, неправителствените организации съзнателно или не помагат на трафикантите“, подчерта Салвини. цитиран от Франс прес. Той поясни, че Италия „ще продължи да спасява всички, които трябва да бъдат спасени, заедно с държавите, които са истински държави“.

Италианският вътрешен министър изрази задоволство от резултатите, постигнати от правителството на срещата на върха на Европейския съюз в Брюксел по въпросите на миграцията. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени