Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Деле Али и Ашли Йънг са възстановени за четвъртфинала

Саутгейт ще може да разчита на Йънг срещу Швеция
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Офанзивният халф на Англия Деле Али и бранителят Ашли Йънг са възстановени от своите контузии и ще могат да играят срещу Швеция на четвъртфиналите на Световното първенство в събота от 17:00 часа българско време.

Али пропусна двубоите с Панама и Белгия от груповата фаза заради проблем с бедрото, но игра срещу Колумбия на осминафиналите. Играчът на „Тотнъм“ обаче трябваше да бъде принудително заменен в края, след като отново усети болки в крака. Али обаче вече е възстановен и ще може да помогне на съотборниците си в неделя.

Йънг също бе заменен в двубоя с Колумбия, след като получи удар в глезена, но няма да има проблем да играе срещу Швеция.

Почти сигурно мача от четвъртфиналите пропуска нападателят Джейми Варди, който получи разтежение в областта на слабините във вторник. Голмайсторът на Англия Хари Кейн изпитваше болки в гърба след здравата битка с Колумбия, но те са отшумели и отново ще поведе атаката на тима.

Халфът на тима Джеси Лингард също получи удар в глезена, но той няма да му попречи да бъде сред титулярите за двубоя с Швеция.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени