Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Надал и Джокович продължават без загубен сет

Надал записа втора чиста победа
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Водачът в световната ранглиста на тенисистите Рафаел Надал се класира с лекота за третия кръг на турнира от Големия шлем „Уимбълдън“. Същото направи и трикратният първенец Новак Джокович.

Вторият поставен испанец отстрани №77 в класацията на АТР Михаил Кукушкин от Казахстан с 6:4, 6:3, 6:4 на централния корт на „Ол Инглънд клъб“ и записа втора чиста победа.

Рафа стартира ударно и поведе с 3:0. Съперникът му от Казахстан обаче върна проби за 2:3 и после изравни резултата. Развръзката настъпи в десетия гейм. Кукушкин сервира неуверено. След негова двойна грешка левичарят от Манакор стигна до сетбол, който обаче пропиля. При втората си възможност Надал ликува, след като от средата на корта форхендът на Кукушкин спря в мрежата.

Испанецът продължи да играе уверено и проби за 3:1 в следващия сет. Това му беше достатъчно да спечели и втората част.

Кукушкин изпусна пет точки за пробив, от които три поредни, във втория гейм на третия сет, който продължи 12 минути. В следващия гейм пък Рафа не успя да реализира два поредни брейкбола. Казахстанецът стигна до пробив за 3:1 след форхенд в аут на двукратния шампион от „Уимбълдън“. Надал се мобилизира веднага и направи рибрейк. Той проби пак за 5:4 и след това сервираше за мача. Испанецът стигна до мачбол и го реализира, след като топката от ретура на Кукушкин не успя да премине мрежата.

В трети кръг Рафа очаква австралийския тийнейджър Алекс де Минор.

Бившият номер едно Джокович спечели с 6:1, 6:2, 6:3 срещу Орасио Себайос от Аржентина. В първите си две срещи в Лондон сърбинът е загубил общо 12 гейма.

Швейцарецът Стан Вавринка приключи с участието си на „Уимбълдън“ тази година, след като загуби от италианския квалификант Томас Фабиано с 6:7(7), 3:6, 6:7(6) в мач от втория кръг на надпреварата, който се доигра днес. На старта Вавринка отстрани Григор Димитров в четири сета.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени