Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Липсата на кадри е основен проблем за армията според военния министър

Снимка: БГНЕС

Проблем пред армията остава липсата на достатъчно военнослужещи и необходимостта от повече тренировки за пилотите. Това каза военният министър Красимир Каракачанов пред парламентарната комисия по отбрана, която го изслуша на закрито заседание за състоянието на армията.

"Там, където изпълняваме своите мисии - в чужбина или по международни учения, нещата са осигурени, но аз не искам да осигуряваме само мисиите ни. Подготовката на военнослужещите през цялата година трябва да бъде осигурена и бойната техника трябва да е на ниво през цялата година, а не само за дадена мисия или за дадено учение", каза министърът.

Председателят на парламентарната комисията по отбрана Константин Попов отбеляза, че за сектора се отделят повече пари и припомни одобрените проекти за модернизация на армията.

"Както виждате, два проекта за инвестиционни разходи минаха, включително този на сухопътни войски. Мина проектът за инвестиционен разход на военноморските сили, повишиха се заплатите. Има повече бюджет в армията. Приет е план за увеличаване бюджета за отбрана", посочи Константин Попов.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна