Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Варна ще има нова транспортна схема от есента

Снимка: БГНЕС

Варна ще има нова транспортна схема от есента, а Общината ще събира приходите от градския транспорт и ще се разплаща с дружеството на разходи за километър. Това стана ясно след среща на кмета на града Иван Портних и Пламен Димитров, лидер на КНСБ.

Димитров каза, че срещата с кмета е предизвикана от сигнали за напрежение в градския транспорт:

„През октомври най-късно да се въведе новата транспортна схема, която да доведе до ангажимент на Общината да събира финансирането и средствата, които трябва да гарантират градския транспорт, и да плаща на дружеството на километър, което ще доведе до много по-голяма сигурност за финансирането и финансовия поток към дружеството. В мениджмънта има нужда от по-голяма ангажираност и по-голяма оперативност, ефективност“.

Портних посочи, че се променя принципът на взаимодействие между градския транспорт и Общината. Дружеството става оператор, а Общината ще събира приходите и ще се разплаща на база разходи за километър:

„Това ще даде на дружеството стабилност и спокойствие, за да бъде приета новата транспортна схема. Новата тарифна схема цели да регламентира новите положения – зонирането, времевия билет“. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна