Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Положението в бедстващите врачански общини постепенно се нормализира

| обновено на 11.07.18 в 11:41
3
Снимка: Ива Антонова

Бедственото положение в трите врачански общини - Мизия, Хайредин и Борован, постепенно се нормализира. Това съобщи областният управител Малина Николова. В Мизия, където щетите от пороите са най-големи, се работи за възстановяване на засегнатите улици и сгради. Екипи на пожарната изпомпват наводнените приземни етажи, мазета и дворове. Събират се и се извозват огромното количество наноси.

За възстановяването в Мизия след пороите и придошлите скатни води най-голям проблем е огромното количество кални наноси:

"Горе от баира е дошло и всичко тук. Те минаха с фадрома основното, но остатъците си ги чистим ние", каза жителка на града.

Екипи на пожарната продължават отводняването на административната сграда на Общината и засегнатите приземни етажи, мазета и дворове.

Областното пътно управление започна възстановяването на разрушените улици. След включването на сифони и мощни помпи значително се понижи нивото на язовир "Рогозен" в Хайредин. Отводняват се дворовете на четири къщи в село Бързина, които бяха засегнати от водоема.

Отчита се спад в нивото на язовирите в Хайредин и Борован. Те се следят, защото са свързани с каскада и създават опасност от наводнение. 

Остава бедственото положение и в другите две общини във Врачанско - Хайредин и Борован. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени