Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В. Радев разпоредил проверка по жалба на подкрепящи протеста на Босия за насилие от полицаи

| обновено на 11.07.18 в 11:34
Николай Колев - Босия
Снимка: БГНЕС

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев е разпоредил проверка по жалба на граждани за насилие от полицаи, съобщиха от МВР. Жалбата е от подкрепящи протеста на Николай Колев - Босия. Министър Радев призовава Колев да прекрати гладната стачка и да не застрашава своя живот.

Същевременно в София се проведе протестно шествие от Министерския съвет до сградата на парламента с искане председателят на Народното събрание да се срещне с Николай Колев - Босия, който настоява депутатите да поискат оставката на министъра на транспорта заради корупционни схеми във ведомството при издаване на шофьорски книжки, а след това Народното събрание да се разпусне. 

Захаринка Истаткова от организаторите на шествието заяви:

"За корупция не говорим само в ДАИ. За корупция говорим навсякъде. В така наречената "съдебна система" няма рестрикция по повод закононарушенията. Това е първият мотив. Вторият мотив - има само един начин да се реагира на несправедливост и той е със средствата на гражданското общество".

Николай Колев заяви, че гладната му стачка ще продължи до изпълнение на неговите искания:

"Не държа на здравето си. Аз съм дал обет на децата си. Те избират. Топката е в тях. Те носят отговорност, ако аз си отида".

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна