Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ексшеф на ФБР зове да се гласува за демократите

Бившият шеф на ФБР Джеймс Коми вече не е републиканец.
Снимка: БГНЕС

Бившият директор на американското ФБР Джеймс Коми, уволнен миналата година от президента републиканец Доналд Тръмп, призова избирателите да подкрепят демократите на междинните избори през ноември, предаде БТА.

Този републикански Конгрес доказа, че е неспособен да осъществи идеята на създателите (на конституцията), че „амбицията трябва да се използва, за да се противодейства на амбиция“, написа Коми в Туитър, съобщи Асошиейтед прес.

„Всички, които вярват в ценностите на тази страна, трябва да гласуват за демократите тази есен. Историята ни гледа“, добавя той.

Неотдавна бившият шеф на ФБР, служил при администрации на демократите и републиканците, и който през по-голямата част от живота си е бил регистриран като републиканец, заяви, че вече не е регистриран републиканец.

В понеделник, след пресконференцията на Тръмп с руския президент Владимир Путин, Коми написа в Туитър: „Това бе денят, когато американски президент застана на чужда земя до един способен да убива лъжец и гангстер и отказа да подкрепи собствената си страна“.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна