Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министър Кралев гледа "Черно море" - "Ботев" Враца

Благой Макенджиев
Снимка: Архив

Пред погледа на министъра на спорта Красен Кралев "Черно море" стартира с победа новото първенство, побеждавайки с 2:1 "Ботев" (Враца) с 2:1.
Двата отбора изиграха много интересно първо полувреме. Гостите поведоха в резултата още при първото си сериозно положение. Петър Атанасов стреля много точно от малко над 20 метра, топката се отби в страничната греда и влезе във вратата на Черно море. В 11-та минута Илиас Хасани стреля опасно от около 25 метра, но топката премина над вратата на Ботев. В 14-та минута попадение Юлиан Ненов от гостите не бе признато заради засада. Минута по-късно Дани Кики стреля от границата на наказателното поле, но за късмет на "Ботев" топката премина на сантиметри встрани от вратата. В 26-та минута "Черно море" можеше да изравни резултата, но вратарят на "Ботев" Христо Митов успя да избие топката след опасен удар на Мартин Минчев. Домакините изравниха в 41-та минута Мартин Минчев изведе Юго Кононго в отлична позиция отляво. Кононго нахлу в наказателното поле и стреля, а топката рикошира в Мариян Иванов, който си отбеляза автогол.
В 48-та минута "Черно море" можеше да стигне до пълен обрат. Аристот Ндонгала проби отдясно и центрира, но Жоржиньо от 3-4 метра стреля с глава, но неточно. В 64-та минута вратарят на домакините Благой Макенджиев предотврати сигурен гол, след като спаси опасен удар на Петър Атанасов. В 66-та минута Аристот Ндонгала успя да премине през трима играчи на гостите и стреля много силно по диагонал, но топката мина встрани от вратата на "Ботев". В 69-та минута вратарят на гостите Христо Митов спаси опасен удар на Георги Илиев, а при ответната атака след грешка на Илиас Хасани Валери Домовчийски остана сам срещу вратаря на "Черно море", но Благой Макенджиев отново спаси. В 87-та минута Георги Божилов бе най-съобразителен в наказателното поле на гостите след разбъркване след изпълнение на корнер и вкара победния гол за домакините.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна