Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Видин посреща "Рок край Дунав"

Тази вечер Видин ще бъде домакин на проявата "Рок край Дунав", в рамките на фестивала "Дунавски вълни 2018". Почитателите на тежката музика ще се съберат на централния площад в крайдунавския град, за да се насладят на изпълненията на четири рок групи, както и на класическите китаристи от група "Нова китара". Началото е в 20.00 часа и очакваме да се получи наистина една страхотна рок вечер, каза организаторът на фестивала Орлин Енчев и допълни: 
"Подготовката е много добра и групите също. Постарахме се да има за всекиго по нещо в областта на рок музиката." 
"РАДУЛА" е групата на Радослав Гергов, която става все по-популярна в последните години. Има вече един издаден албум и много верни фенове. "PACERIDE" е рок група, създадена през 2008 г. от Валентин Гуевски - вокали и китара, Светослав Гуевски - соло китара, Радослав Йовчев - бас и Ставри Ставрев - барабани. Всеки от членовете ѝ има интересна история на българската рок сцена. "KRASSY AND THE FIGHTERS" е проект на певицата Красимира Иванова, в който участват изключителни музиканти. 
"Чувствам се страхотно във Видин- града, с който съм свързана и в личен план. Родом съм от Бургас и с групата ми сме готови да направим страхотно шоу тази вечер за феновете на рока" - каза Красимира Иванова, която е считана за един от най-добрите гласове в България, с участия в различни телевизионни формати.

СнимкаЕдна от изненадите в петъчната вечер ще бъде дебютната изява на новосъздадената видинска група "ELIZABETH’S ROSES", в състав: Огнян Габровски, Симон Стойков, Александър Колев и Ясен Асенов
Рокът е музиката, определяна като новата класика. Дали това правило важи с пълна сила и за Видин, ще разберем тази вечер, след броени часове на централния площад в крайдунавския град. 
Повече чуйте в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени