Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фирми и лица с парични задължения към Община Перник не се допускат до участие в обявените от общината търгове и конкурси

Снимка: БГНЕС

След протест на Окръжна прокуратура Административният съд в Перник e отменил текст от Наредбата за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество в община Перник, ограничаващ кръга от лица, които могат да участват в публични търгове и конкурси.

Съгласно отменената разпоредба фирми и лица с парични задължения към Община Перник, не се допускат до участие в обявените от общината търгове и конкурси. Така на практика са облагодетелствани лица и фирми, които не са граждани на община Перник и като такива не биха имали възможност да формират задължения към нея, се казва в решението на съда. Според магистратите въпросният текст въвежда неравенство между стопанските субекти и е в противоречие със Закона за местните данъци и такси, тъй като се създава различен от уредения в закона начин за установяване, обезпечаване и събиране на местните данъци и такси. Решението вече е в сила, след като местният Общински съвет не се е възползвал от възможността да го обжалва на по-висша инстанция.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени