Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Славиша Стоянович настоява за трансфери

Славиша Стоянович
Снимка: БТА

Ръководството на „Левски“ представи новия треньор на тима Славиша Стоянович на пресконференция днес. Договорът на словенския наставник е за две години.

Пред журналистите 48-годишният Стоянович сподели, че идва в голям клуб с богата история, който е имал велики треньори и играчи. Той е наясно с претенциите на феновете на „Левски“ и каква отговорност поема, но не се бои от предизвикателството и се надява да донесе трофеи на клуба.

Специалистът обеща да дава максимума от себе си, докато е начело на "сините". Той призна, че е бил впечатлен от диалога със собственика на клуба Спас Русев и само след пет минути разговор е приел предложението на „Левски“.

Стоянович знаел, че на някои постове отборът разполага само с по един играч и за да се постигне баланс, трябва да се действа на трансферния пазар, а не да се чака до зимата за нови футболисти.

"Надявам се да донеса титли, ред и дисциплина в клуба. Трябва да изградим нов облик на тима и да се доближим до нивото на Лудогорец, който разполага с много добър екип и доста футболисти. Ако футболистите правят това, което искам, съм сигурен, че ще имаме необходимите резултати. Гледах някои срещи на Левски по телевизията и анализирах играта на тима с моите помощници. Има и позитивни, и отрицателни неща. Трябва да се анализира дали отборът е претрениран, а също така дали е тренирал прекалено малко. На моменти играта на отбора не е на нужното ниво", коментира Славиша Стоянович.

В своята кариера Стоянович е бил треньор на отбори от Словения и ОАЕ, водил е сръбския „Цървена звезда“, както и клубове от Белгия, Китай и Латвия. Любопитно е, че последният му отбор бе латвийският „Рига“, в който работи до края на миналата година. Наскоро „Рига“ отпадна срещу ЦСКА-София след дузпи в квалификациите на турнира Лига Европа.
Стоянович е два пъти шампион на Словения с „Домжале“ - през 2007 и 2008 г и веднъж на Сърбия с „Цървена звезда“ през 2014-а. И още нещо любопитно и нетрадиционно - Славиша Стоянович разговоря с журналистите без преводач. Чуйте какво каза:

Преди първата си тренировка с футболистите на „Левски“ днес по обяд и в последните минути на срещата с журналистите, които задаваха въпроси само на български, Славиша Стоянович бе много ясен и разбран:


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна