Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Броят на жертвите на земетресението на индонезийския остров Ломбок вече е над 140

| обновено на 06.08.18 в 11:13
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Броят на жертвите от силното земетресение на индонезийския остров Ломбок достигна 142 души, ранените са над 200, предаде Ройтерс. Стотици са ранените. Около 900 туристи ще бъдат евакуирани.

Няма данни за пострадали български граждани при земетресението с магнитуд от 7 по Рихтер, което разтърси вчера Индонезия, съобщи външното ни министерство.

Дипломатическата ни мисия там е в постоянен контакт с местните власти и следи развитието на обстановката. 

Български граждани, които желаят да получат актуална информация или да подадат сигнал за техни близки, могат да го направят на дежурния телефон за спешни случаи на посолството : +62 811 932200

По-рано стана ясно, че по данни на Европейско-Средиземноморския сеизмологичен център трусът е бил с магнитуд 6,6 по Рихтер. Епицентърът е установен на 49 километра североизточно от град Матарам, на дълбочина от 10 километра. Последва и второ по-слабо земетресение със сила 5,6. 

Земетресението беше усетено и на изключително популярния сред туристите остров Бали. Съобщава се за леки щети на терминалите на международното летище. 

Местните власти все още събират сведения за пострадали и разрушения, а загиналите досега са предимно жители на северната и западната част на острова. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна