Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ултрамаратонец ще пробва да обиколи Софийското поле за два дена

Андрей Гридин

Утре сутринта в 6:00 часа от Бонсови поляни в полите на Люлин ще бъде даден стартът на едно уникално изпитание на човешките възможности. Известният бегач и скиор Андрей Гридин ще е първият, който ще тества 212-километров маршрут, преминаващ покрай 25 манастира, разположени в полите на планините около българската столица. Това ще и първата цялостна обиколка на Софийското поле по новоустановеното трасе на вело и бегови пробег „Софийски манастири“.

Ултрамаратонът бе учреден преди три години от Сдружение „Маратон“ със съдействието на Фондация „София – Европейска столица на спорта“ и Столична община. Съорганизаторите постепенно приобщаваха по трасето нови и нови манастири, като първата година състезанието бе в един етап, миналата есен – в два и сега, в третата си година ще бъде в три етапа. Общата им дължина вече е 212 км, а самото състезание е насрочено за 14, 15 и 16 септември във връзка с празника на София.

Сега Андрей Гридин ще бъде първият, който ще тества гигантския маршрут. Покрай него през цялото време ще бъде екип от Сдружение „Маратон“, което е осигурило логистиката. Движението на Гридин в уникалния му опит за рекорд ще може да се следи чрез осигурен от спонсора му линк през цялото време онлайн на неговия Фейсбук.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!