Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Каскадата от 7 водопада на река Горица над село Овчарци е посещавана от десетки туристи всеки ден

Снимка: Кирил Фалин

Каскадата от 7 водопада на река Горица над кюстендилското село Овчарци е посещавана от десетки туристи и природолюбители всеки ден, особено  лятото, казват посетители. До атракцията се стига по екопътека от около 1 километър, а от площадка на една от скалите може да се снима самия водопад. 

Оказва се, че все повече туристи и посетители минават през парапета и по екопътека стигат до самите води на спускащите се от скалите струи, разказва планинарят, посетил водопада през този уикенд:

"Влизането е забранено, но видях, че мрежата е смачкана. Влязох и аз - и какво да видя, вътре има една много добре обособена пътечка, която води почти на няколко метра от последния четириметров водопад. Опитах се да снимам,  обаче пръските на водата са толкова силни, че фотоапаратът и обективът ми станаха много мокри. Изсуших ги, но снимките ми станаха лоши, но за първи път влязох там и се оказа, че човек може да отиде. Нарушават оградата, защото искат да видят една красота в непосредствена близост, иначе погледната точка е на около сто метра от това място".


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна