Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Южна и Северна Корея договориха нова среща през септември

| обновено на 13.08.18 в 11:26
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Лидерите на Северна и Южна Корея ще се срещнат през септември днес за нова среща през септември в Пхенян, предадоха световните агенции, след приключването на продължилите почти два часа преговори между висши представители на двете страни в демилитаризираната гранична зона Панминчжон.

Представителят на Северна Корея в разговорите заяви, че на тях е била договорена датата за срещата между Ким Чен-ун и Мун Дже-ин, но не пожела да я съобщи и уточни, че е важно да бъдат премахнати "пречките", които не позволяват на отношенията между КНДР и Южна Корея да се развиват по план.

Ръководителят на южнокорейската делегация съобщи, че са били обсъждани хуманитарни проблеми и начини за подобряване на отношенията между двете Кореи и че на предстоящата среща в Пхенян ще се обсъжда денуклеаризацията на Северна Корея и възможностите за установяване на мир на Корейския полуостров. 

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун и южнокорейският президент Мун Дже-ин се срещнаха през април и се споразумяха да се срещнат отново през есента.   


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна