Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рафаел Надал взе титлата в Торонто

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Рафаел Надал спечели турнира по тенис от сериите "Мастърс" в Торонто, Канада с награден фонд от 5.31 милиона долара. На финала испанецът победи Стефанос Циципас с 6:2, 7:6 (4) за 102 минути. Надал прекъсна серията от четири последователни победи на 20-годишния грък срещу тенисисти от топ десет в класацията на АТП.

Лидерът в световната ранглиста два пъти спечели подаването на своя противник в първия сет и поведе в резултата след 6:2. Във втората част Рафаел Надал и Стефанос Циципас размениха по един пробив, за да се стигне до решителен тайбрек. В него испанецът поведе с 5:3 и победи в двубоя при втората си възможност.

Рафаел Надал не беше печелил турнира в Торонто от 2013 година, където триумфира за общо четвърти път в своята кариера.

Намиращият се на 27-мо място в световната ранглиста Циципас, който празнува своя рожден ден на 12 август, спечели в последователни мачове срещу Кевин Андерсън, Александър Зверев, Новак Джокович и Доминик Тийм.

"Това е великолепен начин да започна сезона на твърда настилка. Ако някой ми беше казал, че ще спечеля финала в Торонто, нямаше да му повярвам. Титлата тук е изключително важна, наистина съм много щастлив", заяви Рафаел Надал след мача за трофея в Торонто. Испанецът спечели общо 33-та титла в турнирите "Мастърс 1000".

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна