Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Глен Хюз вече е във Варна

Снимка: БНТ

Легендарният вокал на "Дийп Пърпъл" и Блек Сабат Глен Хюз кацна във Варна. В събота, заедно с БТР, легендарният музикант ще излезе на сцената на Морската гара, за да открие първото издание на фестивала Варна Мега Рок, припомня БНТ. 

Десетки рок фенове се събраха на летището във Варна, за да посрещнат своя идол. Гласът на рока Глен Хюз е в България за десети път.
"Обичам тази страна, обичам приятелите си тук, рок феновете са много верни и щедри. Обичам да се връщам тук, защото всички обичат рок музиката и харесват моите песни", каза той, стъпвайки отново на българска земя.
Глен Хюз пристигна в България по покана на Цонко Цонев, създал легендарния Каварна Рок фест.
След кратко прекъсване, организацията на събитието отново е в негови ръце, а Цонев заявява, че ще превърне Варна в новата рок столица на България. Затова и групите, които ще забият този уикенд край морето са едни от най-обичаните от родните фенове.
Глен Хюз ще се качи на сцената заедно с родната група БТР в събота вечер, за да изпълнят заедно класическите рок хитове на "Дийп Пърпъл".
Хедлайнери в неделя са финландците Найтуиш и Апокалиптика. Феновете край морето ще могат да се насладят и на изпълнения на "Камелот", както и на родните музиканти от "Кикимора", "Бендида", "Конкурент" и "Кросфайър".
Специално за варненци пък организаторите добавиха датата 17 август към фестивала. Тогава Морска гара ще ехти под звуците на варненците от "Бумеранг", "Хедмастер", Мистър Хард и Хадес.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна