Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Близо 20 души остават в неизвестност след срутването на моста в Генуа

| обновено на 16.08.18 в 15:21
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Близо 20 души остават в неизвестност след срутването на моста в Генуа във вторник, съобщиха властите. За първи път след инцидента те оповестяват информация за хората, чиято съдба остава неизвестна. Междувременно полицията съобщи, че броят на загиналите е 38. Спасителните операции в района на виадукта "Моранди" продължават трети ден.

Първата церемония по погребението на жертвите на срутилия се мост ще се състои в събота сутринта, съобщиха италиански медии, като цитираха кмета на града. Церемонията ще се проведе в закрит стадион, който побира хиляди хора, и ще се води от архиепископа на Генуа кардинал Анджело Баняско, а по непотвърдена информация в нея ще вземе участие и президентът на Италия Серджо Матарела.

Междувременно нов инцидент потресе страната. Двама души загинаха при катастрофа на туристически самолет в Северна Италия, близо до Чимадолно, съобщи агенция АНСА. По данни на агенцията, самолетът е катастрофирал, след като при излитането е закачил кабел с високо напрежение. При падането е възникнал пожар, който е бил загасен от пристигналите на мястото на катастрофата пожарникари, но те не са могли да спасят двамата пасажери.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна