Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протестиращи жители на Петрич блокираха движението в центъра на града

| обновено на 17.08.18 в 21:34

Движението на автомобили в централната част на Петрич беше блокирано тази вечер закратко заради протест по повод пътния инцидент, при който пострадаха двама младежи на 15 и 17 години. Катастрофата беше предизвикана от 18-годишен шофьор, който ги блъсна на тротоара на една от главните улици в града.

През целия ден жители на Петрич протестираха заради по повод случилото се. Най-масовата проява беше тази вечер. 

"Пътищата са опасни и тротоарите също", каза една от участничките в нея. 

"Основната вина за подобен род инциденти е на възрастните", заяви кметът на община Петрич Димитър Бръчков. "Когато са обединени в името някаква кауза, това е изключително важно. "

Строги санкции и сурови наказания за причинителите на тежки пътни произшествия. За това настояват протестиращите, които се събраха в участъка на катастрофата. Тяхното искане е и за справедливо разследване на причините за инцидента. 

"Като че ли трябва да се случи нещо, за да се съберем, да се събудим и да се обединим.", каза друга участничка в протестите. 

Част от протестиращите се срещнаха със заместник-кмета на Петрич Минка Салагьорова.  Близките на пострадалите са поискали да им се предоставят записи от видеокамерата, монтирана в района на инцидента. 

Ръководството на Община Петрич няма да допусне да се манипулират записите. Те обаче не могат да бъдат предоставени на близките на потърпевшите, поради започналото вече разследване, обясни Салагьорова.

Тя беше категорична, че администрацията ще подпомогне семействата на пострадалите деца. 

Районна прокуратура Петрич е привлякла в качеството си на обвиняем 18-годишния младеж, шофирал автомобила, за причиняване на средна телесна и за тежка телесна повреда. Петричкият районен съд постанови най-тежката мярка "задържане под стража". 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна