Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Британка оцеля 10 часа след падане от круизен кораб

Спасената туристка дава интервю пред хърватската държавна телевизия.

Британска туристка, която падна от круизен кораб край бреговете на Хърватия, бе спасена и е в добро здраве, след като изкара цяла нощ във водите на Адриатическо море, предаде АФП.

„Бях във водата в продължение на 10 часа, едни чудесни момчета ме спасиха, заяви жената пред хърватската национална телевизия в неделя. „Късметлийка съм, че съм жива“, добави тя.

Туристката, която каза, че паднала от задната част на кораба „Норвежка звезда“, бе открита от хърватската брегова охрана на 1,3 км от мястото, където паднала зад борда на около 95 км от хърватския бряг.

Спасителите имали предвид вятъра и морските течения, за да определят района за издирването ѝ.

„Спасихме човешки живот, това чувство не може да се сравни с нищо друго“, заяви капитанът на спасителния кораб Ловро Орешкович.

„Норведжиън круиз лайн“ отказа да коментира как пътничката е паднала зад борда. Компанията посочи само, че е щастлива, че пътничката е открита жива и е добре и че скоро ще се събере със семейството и приятелите си.

Инцидентът станал, когато круизният кораб „Норвежка звезда“ пътувал за Венеция.

Според британски медии спасената пътничка се казва Кей Лонгстаф, на 46 години. Тя казала на един от спасителите, че упражнения по йога и пеене й помогнали да оцелее 10 часа в открито море, писа в. „Сън“.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна