Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Габриела Козарева е новият директор на Агенцията по вписванията

| обновено на 20.08.18 в 14:50
Габриела Козарева
Снимка: Министерство на икономиката


Габриела Козарева поема Агенцията по вписванията на мястото на подалата оставка заради кризата с Търговския регистър Зорница Даскалова. 
 Преди това Габриела Козарева е била зам- министър на Министерството на спорта - посочена от един от трите субекта в малкия коалиционен партньор на ГЕРБ - Атака. Номинация на "Атака" е и икономическият министър Емил Караников, който изтегля Козарева от спортното министерство, за да я направи изпълнителен директор на агенция за малки и средни предприятия. 
Така в рамките на малко повече от година, тя заема трета ключова позиция, като от съобщението на Министерството на правосъдието не става ясно - защо точно тя е изборът да извади от кризата все още само частично работещия Търговски регистър. И при оставката ведомството избра същия подход - съобщи, че Зорница Даскалова е подала оставка и министър Цецка Цачева я е приела. Но от разпространената от самата Даскалова молба за напускане става ясно, че говори за оттегляне под политически натиск от - цитирам "определени групи хора и контролираните от тях субекти", което целяло да отклони вниманието от преките изпълнители и отговорните лица за  безпрецедентния срив на Търговския регистър, който по уверенията на премиера  Бойко Борисов трябва да напълно възстановен в сряда.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна