Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джерами Хънт с призив за още санкции срещу Русия

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Британският външен министър Джереми Хънт ще отправи призив днес към Съединените щати и европейските страни да наложат още санкции срещу Русия, за да противодействат на президента Владимир Путин. 

Британският министър на външните работи Джеръми Хънт иска „злонамерената“ Русия да понесе допълнителни санкции. Той заминава днес на посещение във Вашингтон, където ще призова ЕС, подобно на Съединените щати, да наложи всеобхватни санкции в отговор на инцидента в Солсбъри.

Очаква се Хънт да каже, че „Москва трябва да знае, че трябва да плати сериозна сметка за постоянното нарушаване на установените правила на поведение в международните отношения“. Хънт е на мнение, че опитите на Русия да манипулира избори е една от причините за намаляване на доверието в западната демократична система. 

Посещението на британския външен министър идва в момент, когато Съединените щати се опитват да засилят натиска върху Русия по повод на отравянето на бившия руски агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия с „Новичок“ във Великобритания.

Британският първи дипломат е на мнение, че с Москва трябва да се води диалог, но външната политика на президента Путин е направила света по-опасен.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна