Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общински съветник от БСП стартира подписка срещу проституцията по столичния бул. "Христо Ботев"

Николай Николов
Снимка: БГНЕС

Жители на част от центъра на столицата започнаха събиране на подписи срещу присъствието на проститутки, травестити и хамали по булевард "Христо Ботев". Те се оплакват, че от години са подложени на тормоз и шумотевица денем и нощем.

От инициативен комитет "Спокойствие и сигурност за "Красно село" настояват да бъдат премахнати незаконните товаро-разтоварни дейности и хамалите от бул. "Христо Ботев", както и проституиращите. Общинският съветник от БСП Николай Николов събира подписи:

"От 20 г. търпим очевидно беззаконие. И на хамалите, и на проституиращите травестити, гражданите са притеснени и повече няма да търпят това беззаконие в центъра на София".

Владимир Христов, живеещ в района, разказва:

"Да, живея в района и ми е дошло до гуша от досадното присъствие на хамалите и още по-гнусното присъствие на травеститите, които по всякакъв начин притесняват живущите и преминаващите хора. Напълно подкрепям подписката."

Николай Николов разясни:

"На 13-и септември, когато е първата сесия на СОС, ще внесем тези подписи. Пряко, ребром ще зададем въпросите на г-жа Фандъкова. Защо в продължение на 20 години, тя от 10 години е кмет, не може да се справи с този проблем".

Николов вижда възможност да се реши проблема:

"Мисля, че да. За съжаление, трябваше гражданите да се наемат, но аз очаквам няколкостотин, да не кажа 1000-2000 подписа. Скандално е на 30 м. от СДВР да има проституция".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна