Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Синът на хотелиер от Свети Влас е задържан заради насилие над камериерка от Украйна

| обновено на 23.08.18 в 17:26

Задържаха сина на хотелиер от Свети Влас заради насилие над камериерка от Украйна. Причина за конфликта са станали поискани от служителката 300 евро, част от заплатата ѝ за предишни месеци.

Случаят е от няколко дни, но стана известен, след като приятел на камериерката публикува историята в социалните мрежи.

Камериерката от Украйна, срещу която беше упражнено насилие от син на хотелиер, е била бита в офис помещение на хотел в Слънчев бряг и в последствие отвлечена в гориста местност.

На 21 август 40-годишната Юлия от Украйна поискала от работодателите си да ѝ платят сумата от 300 евро, която ѝ дължали за изминалите два месеца. Те обаче отказали да го направят, разказа жената.

“Директорът не пожела да ми даде пари. Каза - ти тук само си пила, яла и спала. Ще си ходиш. Такъв разговор имаше във вторник. В кабинета имаше много хора. Той ми държеше ръцете и ме биеше по краката - сподели още Юлия“, сподели Юлия.

По думите ѝ, след това тя е била откарана в гористата част на село Кошарица, близо до Свети Влас, откъдето се е прибрала сама, обратно в Слънчев бряг. По съвет на приятели е освидетелствала нараняванията си в бургаската болница. Какви са те, говорителят на бургаската полиция Цветелина Рандева уточнява:

“Синини по ръцете, задните части, краката, осъществена чрез нанасяне на удари с ръце и крака“.

На база на показанията на камериерката и предоставено медицинско свидетелство Районното управление на полицията в Несебър се самосезира и образува досъдебно производство, а мъжът е задържан за 24 часа.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени