Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЦИК иска проучване на пазара заради необходимостта от устройства за машинно гласуване

Снимка: БГНЕС

Централната избирателна комисия публикува покана за проучване на пазара, анализ и консултиране, за да бъде определена прогнозна цена за производство, закупуване или наемане и доставка на не по-малко от 12 500 устройства за машинно гласуване.

Проучването предвижда осигуряване на устройствата за машинно гласуване в секционните избирателни комисии в страната и чужбина, гаранционното обслужване, поддържането, обучението на персонал за работа и обслужване на устройствата за произвеждане на избори. От ЦИК се интересуват от цената, на която може да бъде осигурена възможност за машинно гласуване от началото на 2019-та година. Очаква се анализ на всички аспекти на проблема - цена на устройствата, софтуерно и техническо осигуряване, съхранение, транспортиране и поддържането им. Проектът изисква анализ на предимствата и недостатъците на различните пазарни стратегии за производство, закупуване, наемане - дългосрочно или еднократно, и доставка на специализираните устройства за машинно гласуване.

Прогнозната стойност на поръчката е до 12 500 лева без ДДС, а срокът за изпълнение на договора - не повече от два месеца от подписването му.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени