Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Близо 1000 руски туристи не могат да се завърнат от България

Снимка: БТА

Около хиляда руски туристи не могат да се завърнат от България заради проблеми със самолетните им билети, съобщава руската агенция по туризма Ростуризъм.

Потърпевшите са резервирали и платили своите полети чрез фирмата "Турово", която е задлъжняла на българската фирма "Ной Травъл" над 220 хиляди евро. Тя от своя страна, като посредник между руските туроператори и "България Ер", е пуснала билетите за повторна продажба, съобщава РИА Новости. 

Част от потърпевшите са деца, като 110 от тях са се завърнали в Русия вчера, след като чартърният полет е бил платен от българското дружество "Ной травъл". Още 24 деца ще пътуват обратно за Русия на 31 август.

От българското министерство на туризма съобщиха, че над 130 руски деца, дошли на почивка в България, са били превозени без никакво забавяне до страната си, след намесата на Министерството на туризма на България, Федералната агенция по туризъм на Русия, посолството на България в Москва и Генералното консулство на Русия във Варна. Това стана възможно след разговор между министър Николина Ангелкова и ръководителя на руския туризъм Олег Сафонов, които са в непрекъснат диалог, уточниха от министерството.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени