Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рали „Стари столици“ започва на 1 септември

31 екипажа ще стартират на рали "Стари столици", съобщиха организаторите
Снимка: радио Шумен

Тридесет и един екипажа са подали заявка за участие в 49-ото издание на рали "Стари столици", съобщиха на пресконференция директорът на състезанието Савко Панайотов и представители на организационния му комитет.

Официално откриване на състезанието ще бъде на 1 септември от 12.30 часа пред сградата на общинската администрация в Шумен. Там, на следващия ден, но от 14.40 часа, ще се състои и церемонията по награждаване на победителите.

Общата дължина на ралито е 221 километра, от които 81 километра са скоростни изпитания.

Програмата на първия състезателен ден предвижда да бъдат преминати четири от деветте скоростни етапа на ралито. За трета поредна година, на 1 септември, ще има скоростно изпитание на площад "България", в центъра на Шумен.

"Стари столици" е трети кръг от националния рали шампионат. Временното класиране оглавява Мирослав Ангелов, който е и фаворит за спечелването на ралито, каза председателят на шуменския автомобилен спортен клуб "Стари Столици" Петър Минчев. По думите му за разпределението на останалите призови места се очаква сериозна конкуренция, между шест екипажа.

Заявки за участие в "Стари столици" са подали почти всички екипажи, участващи в националния рали шампионат. Сред тях са миналогодишните победители в ралито Георги Василев и Стефан Добрев, националните рали шампиони от 2017 година Тихомир Стратиев и Добрин Борисов.

Всички трасета по скоростните етапи ще бъдат затваряни за движение около час и половина пред старта на първия състезателен автомобил, уточни Савко Панайотов. Той призова зрителите да спазват указанията на хората, които ще се грижат за охраната на ралито и да внимават за своята сигурност.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна