Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кубрат Пулев за мача с Фюри: Зверски съм мотивиран

3
Кубрат Пулев (вляво) гледа заплашително Хюи Фюри
Снимка: БГНЕС

Боксовият мач между Кубрат Пулев и британеца Хюи Фюри бе обявен официално днес в столицата. Двамата ще се срещнат на 27 октомври на гала вечер в Арена Армеец. Победителят ще определи претендента за световната титла на Международната боксова федерация (IBF), на която шампион е друг британец - Антъни Джошуа. На него също му предстои мач - срещу руснака Александър Поветкин на 22 септември на стадион Уембли в Лондон. Поветкин е официален претендент за титлата на Световната боксова асоциация (WBA), но Джошуа залага и останалите си три пояса - на Световната боксова организация (WBO), Международната боксова федерация (IBF) и Международната боксова организация (IBO).

Какво каза Кубрат Пулев пред родните журналисти:

Организатор на двубоя е Ивайло Гоцев, новият промоутър на Пулев. На гала вечерта ще се бие и братът на Кубрат- Тервел Пулев, срещу Леонардо Брузесе. Боксовата вечер включва седем мача. Чуйте още от Гоцев, който допълни, че ако се стигне до равенство, ще има мач реванш:

23-годишният Хюи Фюри има на професионалния ринг 21 победи, от които 11 с нокаут, и една загуба. С каква нагласа влиза в боя Фюри, чуйте от него:


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени