Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николай Учиков: Надявам се на пълни трибуни срещу Финландия

Николай Учиков
Снимка: FIVB

Волейболистът Николай Учиков е оптимист за представянето на националния отбор на започващото в края на седмицата Световно първенство за мъже, на което България е съорганизатор заедно с Италия.

"На прага сме на световното, вече не остава време за кой знае какво още. Мисля, че направихме добра подготовка. Отделихме достатъчно време да тренираме, да изчистим някои грешки, които имаме. Контролите със сигурност помагат да се доусъвършенстват някои неща още и мисля, че сме готови", заяви Учиков пред официалния сайт на БФВ.

България открива кампанията в групата срещу Финландия на 9 септември във Варна.

"Искрено се надявам да са пълни трибуните на мача с Финландия. Това е нещо, което като емоция предполагам, че няма да може да се изпита втори път. Пожелавам си хората да са тук, да ни подкрепят, да успяваме да ги зарадваме на макс, да покажем нашата игра и се надявам на едно хубаво представяне", каза още той диагоналът.

Състезателите, водени от селекционера Пламен Константинов, се изправят още  срещу Иран (13 септември), Пуерто Рико (14 септември), Куба (16 септември) и Полша (18 септември). Положителни резултати ще изпратят България във втората фаза в "Арена Армеец" в София между 21 и 23 септември. По същото време във Варна ще се водят други звездни волейболни сблъсъци, водещи към финалите в Торино и най-желаната волейболна купа.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна