Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Meszecsinka ще зарадва с нови изпълнения българските си почитатели

На 14 септември в София и 15 септември в Пловдив, унгарската формация Meszecsinka ще представи пред българската публика последния си албум, награден с престижната награда "Фонограм" (унгарското Grammy)  за най-добър етно албум на 2018.

Проектът Meszecsinka и основателите му Емил Билярски и Аннамария Ола са добре познати на българската публика от многото си участия на клубната и фестивална сцена през последните години, включително и като хедлайнери на традиционния Беглика фест. Миналата есен напълниха София Лайв Клуб в Деня на Българо-Унгарското Приятелство.

Психоделична, магична, опияняваща са само част от определенията, които публиката и критиката дават за музиката на унгарско-българската банда. Най-престижното английско списание за worldmusic пише със суперлативи за Месечинка: “Диви и необуздани, като саундтрак към рейва по повод края на вселената."

Meszecsinka е международен проект базиран в Будапеща, сформиран от Аннамария Ола /вокал, флейта/ и Емил Билярски /клавирни, китара/ през 2009 година. Преди групата, Емил 15 години свири в психеделичната Korai Öröm, известна и в България, а Аннамария е певицата на Фокателеп, хедлайнер на "Беглика 2012". Формацията свири из цяла Европа, посетили са САЩ и Канада, снима клип на Червения площад и на българското Черноморие.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени