Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жители на Самоков на протест заради лошия път до Дупница

| обновено на 09.09.18 в 15:03
Заради лошото състояние пътя между Самоков и Дупница по него често стават инциденти, твърдят протестиращите.
Снимка: БГНЕС, архив

Жители на Самоков протестираха заради лошото състояние на пътя до Дупница, който по думите им създава риск за преминаващите шофьори. Те блокираха за два часа пътя Самоков - Дупница в района на село Клисура.

Рени Мутафчийска от протестиращите каза пред "Хоризонт":

"Събрахме се на паркинга. Потеглихме към Клисура. В момента сме затворили пътя тук. Пропускахме един път колони, тъй като хората не са виновни за това, че пътищата не са добре, имаше и малки деца в колите. Сега отново е затворен пътят. Искаме здрави, европейски пътища".

„Участъкът е пропаднал от двете страни. Трафикът е доста интензивен, особено на ТИР-ове и естествено, те ще гонят средата, тъй като са натоварени и може да се обърнат“, обясни Илиян Чалгънов от инициаторите за протеста.

„Наистина има обявени поръчки. Те бяха обжалвани на един много ранен етап. Тъй като ремонтът трябваше да започне пролетта, обжалванията бяха отхвърлени и се стигна до избор на изпълнител и така цяло лято. Вече сме в началото на есента и такива ремонти в района едва ли ще се случат“, добави той.

Ремонт на пътя е бил планиран, но досега не е започнал, заради обжалвания на процедурите по избор на изпълнител, обясни още Чалгънов.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна