Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Германските социалдемократи са против военен ангажимент в Сирия

Лидерката на германските социалдемократи Андреа Налес (на преде план)
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Лидерът на Германската социалдемократическа партия излезе с остро предупреждение към коалиционните си партньори от Християндемократическия съюз, че няма да подкрепи военен ангажимент на Федералната република в Сирия, съобщава Ройтерс.

Партията „няма да се съгласи нито в правителството, нито в парламента с участие на Германия във войната в Сирия“, заяви Андреа Налес.

Предупреждението дойде, след като говорител на канцлера Ангела Меркел потвърди публикация на вестник „Билд“, че министерството на отбраната обсъжда със САЩ възможно участие във военен удар срещу сирийската армия, ако тя използва химическо оръжие срещу населението на бунтовната област Идлиб.

Говорителят Щефен Зайберт подчерта, че решението за германска намеса ще зависи от Бундестага.

От своя страна социалдемократите дадоха да се разбере, че ще подкрепят единствено дипломатически инициативи за предотвратяване на хуманитарна катастрофа.

Службата на ООН за координиране на хуманитарните операции съобщи днес, че в резултат от бомбардировките от сирийската армия и нейните съюзници през последните дни 30 хиляди жители на Идлиб са напуснали домовете си.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна