Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Посланикът на Хърватия у нас Лиерка Лайберг получи орден "Мадарски конник - първа степен"

Президентът Румен Радев открои личните усилия на Лиерка Лайберг и изтъкна, че в рамките на отминалото Българско председателство на Европейския съюз Хърватия е подкрепила безрезервно българските приоритети.
Снимка: БГНЕС

Посланикът на Хърватия у нас Лиерка Лайберг получи орден "Мадарски конник - първа степен" от държавния глава Румен Радев за цялостния ѝ принос за развитието на двустранните отношения между България и Хърватия. Президентът Румен Радев открои личните усилия на Лиерка Лайберг и изтъкна, че в рамките на отминалото Българско председателство на Европейския съюз Хърватия е подкрепила безрезервно българските приоритети.

"Със задоволство мога да отбележа, че Хърватия заяви своето силно желание да бъде домакин на следващата среща на върха между ЕС и Западните Балкани през 2020 година, което е подкрепа и за това, което България направи до момента в тази сфера". 

Посланик Лиерка Лайберг благодари за високата оценка, която България дава за работата на екипа на посолството на Хърватия у нас. По думите ѝ, двата народа са много близки, затова е важно, че България стана домакин на срещата на върха Европейски съюз – Западни Балкани:

"Не мога да си не си призная, че вашият народ и държава са в сърцето ми и, че България ще бъде винаги моят втори дом. На българския народ пожелавам просперитет и всичко най-добро".

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна