Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иран с лесна победа преди мача с националите ни

Иран-Пуерто Рико
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Иран започна с победа участието си в нашата четвърта група на Световното първенство по волейбол за мъже, което продължава в Италия и България. Азиатският тим спечели чиста победа с 3:0 над Пуерто Рико. Иран започна много по-добре срещата и набързо поведе с 3:0, а при първото техническо прекъсване резултатът бе 8:5 в полза на символичните домакини. Азиатците показаха отлична игра, особено на блокада, и започнаха да трупат преднина, която достигна до 7 точки при 14:7, а при второто прекъсване резултатът бе 16:10 за иранците. Независимо че пропиля три гейм бола в края на първата част, Иран успя да я спечели с 25:19.

През втората отново Иран показа много добра игра и поведе с 5:1. При първото техническо прекъсване преднината на иранците бе  4 точки - 8:4. Отборът на Пуерто Рико не успяваше да се противопостави на мощната игра в атака и отличната защита на азиатците и при второто техническо прекъсване изоставаше с 6 точки - 10:16. Южноамериканците продължиха да допускат много грешки в атака и защита и загубиха и втората част с 14:25.

Пуерториканците показаха много по-добра игра в началото на третата част и успяха да поведат с 2 точки, но допуснаха изравняване при 7:7. При първото техническо прекъсване резултатът бе 8:7 за Пуерто Рико. Иран успя веднага да изравни, след което и поведе в резултата, а при второто техническо прекъсване азиатският отбор имаше преднина от 4 точки - 16:12. С много силна игра в края на гейма иранският тим успя да спечели третата част с 25:18 и съответно мача с 3:0.

След изиграването на първите две срещи в групата България и Иран имат по една победа, а Финландия и Пуерто Рико са с по една загуба.


Иран - Пуерто Рико 3:0 (25:19, 25:14, 25:18)
зала "Конгресна", Дворец на културата и спорта;
съдии - Маамер Ел Кебуб /Алжир/ и Юри Рамирез Ортиз /Доминиканска република/.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна