Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Еврокомисар Андрюкайтис апелира за гласуване срещу двойното качество на храните в ЕС

Витянис Андрюкайтис
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Еврокомисарят по здравеопазването и безопасността на храните Витянис Андрюкайтис призова евродепутатите да гласуват за промяна в директивата, която допуска двойно качество на храните в ЕС. Темата отново бе подложена на дебати в пленарната зала на Европейския парламент в Страсбург.

Въпросите за различното качество на храните в общността отново бе във фокуса на дебатите на пленарното заседание в Страсбург. Срещу тази практика се изказаха и български евродепутати - Момчил Неков и Ангел Джамбазки:

“Няма да има Европа на две скорости, когато няма двоен стандарт срещу различните европейски граждани“.

“Става дума за това, че някой смята, че хората в Източна и в Централна Европа заслужават да консумират по-некачествени стоки. На това лицемерие трябва да се сложи край“.

Разбира се, че всички европейски потребители трябва да имат достъп до храни с еднакво качество, независимо в коя част на Европа се намират, заяви еврокомисарят по здравеопазването и безопасността на храните Витянис Андрюкайтис и призова:

"Нашият законодателен пакет за нова сделка с потребителите може да се окаже решителна стъпка в правилната посока. Затова призовавам всички в тази зала да подкрепят приемането на този амбициозен и много важен пакет преди изборите".


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна