Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Волейболистите излизат във важен мач срещу Иран

Националите излизат за втора победа във Варна.
Снимка: БТА

Националният отбор на България по волейбол ще се изправи срещу Иран от 20:30 часа тази вечер в зала "Конгресна" във Варна в двубой от група “D” на Световното първенство.

"Лъвовете" ще търсят задължителна победа, за да си открият по-лесен път към следващата фаза на турнира. Успех над азиатците може да подсигури второто място за възпитаниците на Пламен Константинов, като се има предвид, че им остават мачове срещу Пуерто Рико, световния шампион Полша и Куба в следващите дни.

Като сочени за основни фаворити в групата са поляците, които започнаха с победа срещу кубинците с 3:1, а битката за второто място ще е между България и Иран, които също спечелиха убедително своите първи мачове. Българите надделяха срещу Финландия с 3:0, а иранците не оставиха шанс на  Пуерто Рико и също извоюваха чиста победа. 

Голямата звезда на персите е разпределителят и капитан на отбора Сайед Мир Маруфлакрани. Други основни играчи на иранския отбор са диагоналът Амир Гафур, посрещачът Милад Ебадипур и центърът Мохамад Мусави.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени