Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шофьор се вряза с кола в бар във Франция с викове "Аллах е велик"

| обновено на 14.09.18 в 14:25
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Двама души са блъснати умишлено от шофьор, опитал да връхлети с автомобила си върху бар във френския град Ним. Според свидетелства нападателят е крещял "Алах акбар", докато се е опитвал да се вреже в хората.

Френската полиция е започнала разследване за опит за убийство, но не за терористичен акт, във връзка със среднощното нападение в Ним. Задържан е 32- годишен мъж, опитал да връхлети с автомобила си върху клиентите на бар, блъскайки двама души. Пострадалите са в болница без фатални наранявания. Колата се е ударила в защитните бариери, издигнати пред заведението заради състоялия се празник на гроздобера, а нападателят се е опитал да избяга, но е бил задържан от тълпата.

Според прокурора на Ним Ерик Морел арестуваният не е познат на полицията и разузнаването, а при задържането си е бил в нестабилно психично състояние, но в предумишлните му действия няма съмнения.

За няколко дни това е второ нападение във Франция, след като миналата неделя афганистански гражданин рани с нож седем души на улицата в Париж.

Източници, близки до разследването, заявили пред АФП, че мъжът не бил подозиран за радикализация.

Френската прокуратура започна разследване за „опит за убийство“.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна