Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Етър" разби "Дунав" в Русе

Георги Сърмов вкара гол за "Етър" в Русе
Снимка: архив

Отборът на "Дунав" загуби с 2:4 от "Етър" в Русе в мач от осмия кръг на Първа лига след слаба игра, особено през първото полувреме. Така русенският тим записа шеста загуба от началото на сезона, а в края на мача местните фенове скандираха "Оставка".
Мачът започна кошмарно за домакините. В 10-ата минута при първата си сериозна атака "Етър" поведе в резултата. Даниел Младенов бе точен след асистенция на Флорент Боджадж. Четири минути по-късно футболистите на Красимир Балъков водеха с 2:0. Велко Батрович отбеляза с техничен прехвърлящ удар, след като бе изведен от Георги Сърмов.
В 20-ата минута гостите от Велико Търново направиха резултата класически. Румен Руменов отбеляза за 3:0, след като защитата на "Дунав" сгреши при изнасянето на топката.
В добавеното време на първата част футболистите на "Дунав", които до този момент имаха само два отправени удара в очертанията на вратата на "Етър", успяха да намалят на 3:1. Красимир Станоев отбеляза с изстрел от пряк свободен удар.
В началото на второто полувреме Дунав заигра силно и в 49-ата минута, а след центриране на Светослав Ковачев Георги Динков отбеляза с глава втория гол за "Дунав". В 59-ата минута Ндиайе бе близо до изравнително попадение, но ударът му с глава срещна напречната греда.
В 71-ата минута реферът отсъди дузпа в полза на "Етър", а Георги Сърмов бе точен от бялата точка за 2:4.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени