Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Националите Аврамов и Захариев получиха почивка от "Левски Лукойл"

Божидар Аврамов
Снимка: БГНЕС

Двамата баскетболисти на "Левски Лукойл", които участваха с националния отбор в мачовете срещу Франция и Русия от световните квалификации - Божидар Аврамов и Христо Захариев, вече са в България. Те се прибраха по обяд с полет от Москва, където снощи България отстъпи пред Сборная със 73:77, съобщават от преслужбата на тима.

Аврамов и Захариев получиха кратка почивка от треньора на шампионите Константин Папазов, който ги освободи от тренировката тази вечер. Двамата ще се присъединят отново към тренировъчния процес на "сините" утре, като ще се включат още в заниманието в 10:30 часа в зала "Универсиада", а в 18:30 часа ще бъдат на разположение на медиите за последната тренировка на "Левски Лукойл" преди отпътуването на отбора за Литва в сряда.

Припомняме, че в четвъртък (20-ти септември) "Левски Лукойл" гостува на "Шяуляй" в първи мач от първи кръг на квалификациите за място в груповата фаза на Шампионската лига на ФИБА. Реваншът е в събота в София.

Баскетболистите на българския шампион пътуват за Литва в сряда (19-ти септември), с полет на полските авиолинии LOT в 05:35 часа сутринта за Варшава. Връщане на тима от Полша е в петък (21-ви септември), отново от Варшава, този път в 17:15 часа следобед и отново с LOT.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна