Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Емре Джан сипе извинения, не искал да обижда жените

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Халфът на "Ювентус" Емре Джан се извини публично за коментара си относно жените след директния червен картон на Кристиано Роналдо при гостуването на "Валенсия" в Шампионската лига.

24-годишният полузащитник на ,,Старата госпожа“ беше видимо недоволен от изгонването на своя съотборник и заяви, че ,,футболистите не са жени и това по никакъв начин не е червен картон“ заради случилото се между португалеца и Хейсон Мурийо. Според немския национал докосването по главата на Мурийо е било минимално и Роналдо не е заслужавал подобно наказание. Коментарът му обаче веднага породи дискусии в социалното пространство и Джан побърза да внесе яснота, като се извини за казаното.

"Бих искал да изясня всичко и да се извиня за снощния си коментар. Не съм искал по никакъв начин да обидя или принизя жените, тези, които ме познават добре знаят, че уважавам много противоположния пол и никога не бих искал да ги дискриминирам с изказване или действие.

Реакцията ми бе плод на несправедливото изгонване на Кристиано, той е мой съотборник и исках да се застъпя за него. Решението на главния съдия бе пресилено и можеше да обърне мача в наша вреда. Извинявам се още веднъж, ако коментарите ми са обидили някого, не е било с такава цел“, каза Джан.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна