Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МВР: Подадени са няколко сигнала за паднали дървета от силния вятър

| обновено на 24.09.18 в 19:21
Снимка: архив

Рязка промяна на метеорологичните условия започна днес следобед, придружена със силен вятър и спад на температурите. Най-много сигнали за щети са подадени в Северозападна България, главно от област Монтана, които са за изпочупени дървета и клони, паднали ламарини и предмети.

Сигналите от Монтана и района са предимно за скъсани жици. Има много изпочупени клони и сигнали за няколко повалени дървета. Няма информация за пострадали хора. В части от града има прекъсвания на електрозахранването. От ЧЕЗ съобщават и за аварии във Вълчедръм, Лом, Кнежа и Мизия.

Фасадата на МОЛ в Благоевград се срути в следствие на силния вятър в града. При инцидента няма пострадали хора, съобщиха пред "Хоризонт" от областната дирекция на полицията. Мястото е отцепено. 

В София вятърът повали дървета и метални конструкции в центъра на града и в кварталите Младост, Люлин и Надежда. Пострадали хора няма. 10 екипа на пожарната работят по отстраняване на щетите. 

Най-сериозният сигнал е от столичният булевард "Рожен", където дърво е паднало върху лек автомобил. В момента на инцидента в колата не е имало човек. В други части на София има сигнали за паднали огради и пана, както и дървета по улиците

От МВР съветват хората да бъдат внимателни ,когато минават покрай високи сгради, а живеещите да приберат от терасите си всички опасни предмети.

Пориви до 90 километра в час в Дунавската равнина очакват синоптиците. Предупредителен жълт код заради силния вятър е в сила за по-голямата част от страната с изключение на най-югоизточните райони. .

Сигналите се обработват от екипи на общината и на пожарната. В момента в готовност са всички  дежурни части на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна