Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Американският кабелен гигант Comcast увеличи дела си в Sky до близо 37%

Компанията Comcast Corp. обяви в сряда, че е увеличил дела си в Sky PLC до 36,95%, след като през изминалия уикенд успя да спечели войната за наддаване за голямата британска медийна група с оферта от 38,8 млрд. долара.

Американският кабелен гигант посочи, че е закупил още 135,9 милиона акции на Sky на същата цена от 17,28 британски лири (22,72 долара) на акция, след като в началото на седмицата закупи 515,9 милиона акции. Това агресивно изкупуване е факт, тъй като Comcast Corp. спечели окончателното надаване за Sky, което британските регулаторни органи проведоха между американската компания за кабелна телевизия и 21st Century Fox, подкрепена от Walt Disney Co..

Според Comcast Corp., сега компанията притежава 635,4 милиона акции на Sky. Във вторник американският водещ кабелен оператор заяви, че неговата оферта е обявена за задължителна съгласно британските правила за поглъщане, след като Comcast закупи повече от 30% от акционерния капитал на Sky PLC.

От Comcast посочиха, че ще се стремят да направят по-нататъшни пазарни покупки на акции на Sky на същата цена.

Трябва да се има предвид, че 21st Century Fox продължава да притежава 39% от Sky и заяви в неделя, че обмисля опции за притежаваните от компанията акции.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна