Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Дражев е изключен от НФСБ? (ОБНОВЕНА)

Общинският съветник Георги Дражев е изключен от политическа партия „Национален Фронт за Спасение на България“. Това съобщава телевизия „Скат“. Като причини се изтъкват нарушаване на етичните норми за колегиално и толерантно поведение, както и за уронване на доброто име, честта и достойнството на ръководството.


Самият Дражев беше изненадан и нямаше информация за отстраняването си.

"Никой от партията не е благоволил нито да ми се обади, нито да ме информира, нито да ме попита. Нито знам за какво става въпрос. Нито съм наясно кой е инициирал и по какъв начин процеса. Аз имам една лична закачка и спор с Петър Петров. Той се опита на лична основа да ме обижда, на което аз отговорих по ясен и категоричен начин. Може това да е инициирало някакъв процес. Иначе аз съм критично настроен към много от действията на ръководството. Но съм човек, който изразява позицията си гласно и ясно."


Според Дражев, отстраняването от партията е свързано с организирания от него протест в Болярово за защита и опазване на животните там. Той заяви, че остава верен на българските граждани. 


"Някой хора от ръководството на НФСБ явно им е по-угодно и удобно да бъдат част от властта и управляващите, от колкото част от народа си и битката за добруването му."


 Припомняме, че той е и зам.-председател на Общинския съвет в Бургас.  


Подробностите в звуковия файл:

Снимка

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна