Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тримата задържани за обира на банкомат в Стара Загора са молдовски граждани

Младен Маринов
Снимка: БГНЕС

Молдовски граждани са задържаните трима мъже за обира на банкомата в Стара Загора. Това потвърди министърът на вътрешните работи Младен Маринов в Нова Загора след официалната церемония по откриване на реновираната сграда на противопожарната служба в града.

Според министър Маринов открадната сума вероятно е над 50 хиляди лева, тъй като банкоматът е бил зареден преди два дни с около 100 хиляди лева.

“Бърза работа на колегите. На две областни дирекции на Стара Загора и Пловдив. Естествено голяма помощ оказаха служителите на Главна дирекция „Национална полиция“, тъй като при тях е цялата база. Наистина много бързо реагираха и задържаха трима молдовски граждани. Като сумата, която е задигната, е възстановена почти напълно. Мисля, че беше над 50 хиляди лева, но банката все пак трябва да направи ревизия на банкомата, защото той е зареден два дни преди това със 100 хиляди лева .Сега ще изчислят колко са изтеглени. В този случай координацията и бързата реакция на колегите е от особено значение, тъй като, напускайки страната, вече много трудно се събират доказателства“, поясни Маринов. 

Подробности около задържането на молдовските обирджии ще бъдат оповестени в 15.00 на пресконференция в Стара Загора.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени