Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Почистиха срутищата по пътя Рила – Рилски манастир

Снимка: Кирил Фалин

Трите срутищни участъка при 27-и км от пътя Рила – Рилски манастир над с. Пастра са обрушени и нестабилните скални късове в тази участък са премахнати, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". Отстранени са и опасните дървета по ръба на скалния откос на трите срутища. Предстои скатът да бъде укрепен с якостни мрежи. 

Разчистено е пътното платно на срутищата в посока Рилски манастир. Екипите имали проблем къде да депонират извозваната земна маса и скали, след като сметището на гр. Рила е затворено от 1 януари т.г. Накрая е намерено удачно решение. На участъка не се работи в петък и в почивните дни - събота и неделя, когато Рилският манастир се посещава от повече туристи, поклонници и трафикът е по-интензивен.Кирил Фалин

Движението в отсечката от 250 м се осъществява все в една лента, така е от месеци. Участъкът е сигнализиран с необходимите пътни знаци, а скоростта е ограничена до 40 км/ч. 

Припомняме, че при посещението си в Рилската обител на 18 юли т.г. за Успението на св. Иван Рилски, бившият министър на регионалното развитие Николай Нанков обеща временното укрепване на ската при с. Пастра да приключи от 45 дни до 2 месеца.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна