Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трета измама в Хасково за два дни

Трима мъже са задържани за телефонни измами в Шумен

| обновено на 30.09.18 в 16:25
Снимка: БГНЕС

Трима мъже от Шумен са задържани за 72 часа за множество телефонни измами в града, направени от юни досега.

Единият от тях е използвал 8-годишния си син, който трябвало да взема изхвърлените пари и ценности.

Общата сума, която са успели да придобият чрез измамите, е 150 000 лева.

Схемата на тримата проработила на 27 септември и при 86-годишна шуменка. След като била измамена с голяма сума пари и ценности, подала сигнал в полицията.

По-късно през деня, около 18 часа, на главния път Русе-Варна в района на село Струйно за проверка бил спрян водач на таксиметров автомобил с шуменска регистрация. Зад волана бил 33-годишният Тихомир от Шумен. При извършеният личен обиск в него са намерени и открити над четири хиляди лева, златни накити, румънски парични средства, винетни стикери за Румъния.

Старши комисар Ялчън Расим обясни как е работила схемата:

„Всеки е заемал  своята определена роля в тази схема. Тихомир е бил в по-висока йерархия. Той контролирал взимането на парите, оставянето на тези пари и ги е пренасял от определено място, до съответните измамници, които се намират в Република Румъния. За целта имали изградени тайници в покрайнините на град Шумен“.

Срещу всяка услуга мулето получавало 200 лева, а между 600 и 800 лева било възнаграждението на Тихомир. От началото на годината до момента на територията на МВР-Шумен са регистрирани 39 телефонни измами. Разкрити са 28, по останалите случаи се работи.

Трета жена е измамена в Хасково само в рамките на два дни.11 хиляди  лева е хвърлила през терасата на жилището си 64-годишна жена, която е била подведена, че съдейства на полицията. Преди това две жени бяха измамени от телефонни измамници с 13 хиляди и с 10 хиляди лева.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна