Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Старозагорци посрещнаха чудотворната икона на Пресвета Богородица „Скоропослушница“

Стотици старозагорци посрещнаха Чудотворната икона на Пресвета Богородица „Скоропослушница“, която пристигна от град Ананиев, Украйна, по случай 180-ата годишнина от рождението на митрополит Методий Кусев. С литийно шествие тя бе отнесена в обновения храм „Свети Николай Мирликийски“, където ще остане до понеделник, за да могат повече хора да се поклонят пред нея. 

Заедно с иконата в Стара Загора пристигна и Плащеницата на Света Петка, донесена от протосингела на българския патриарх - Василий, член на Светия Синод. 

Чудотворната икона на Пресвета Богородица „Скоропослушница“ помага на онкоболни, затова в църквата бе отслужен молебен за тях. Службата бе водена от Старозагорския митрополит Киприан.

В събота празничната програмата продължава с научна конференция, която ще бъде открита от Негово светейшество Българския патриарх Неофит. По-късно Негово светейшество и Синодалните митрополити ще посетят храм „Света Троица“, където ще участват в освещаването на ремонтираната сграда на неделното училище към храма.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!